Perlińska Magdalena

Nazywam się Magdalena Perlińska, mam 46 lat. Od 11 lat jestem niepełnosprawna. Poruszam się o kulach i  na wózku inwalidzkim. Początkowo podejrzewano u mnie SM, następnie chorobę tkanki łącznej. Pomimo wielokrotnych prób nie udało się jednak zdiagnozować choroby. Jedno jest pewne, mam niedowład czterokończynowy z przewagą kończyn dolnych, wskutek którego doszło do przepukliny międzykręgowej. Czuję przez to ogromny ból. Wykryto u mnie również naczyniaka jamistego lewego płata ciemieniowego.
Niestety, nieszczęścia chodzą parami. Pod mają opieką mam niepełnosprawną, 22-letnią córkę Dagmarę. Cierpi na wodogłowie wewnętrzne, porażenie czterokończynowe, padaczkę oraz upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim. Porusza się na wózku inwalidzkim i potrzebuje całodobowej opieki. Żyje dzięki naszej opiece i pielęgnacji. Opieka nad Dagmarą jest dla mnie wielkim wyzwaniem. Mimo tak wielu problemów zdrowotnych jesteśmy bardzo pogodne i mamy poczucie humoru. W codziennych zmaganiach z chorobą pomaga nam nasz cudowny ojciec i mąż.

Dzięki Państwa pomocy finansowej będziemy mogły korzystać z zabiegów i  turnusów rehabilitacyjnych . Będziemy miały możliwość zakupu nowoczesnego sprzętu ortopedycznego, który znacznie ułatwi Nam codzienne życie.
Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Perlińska,1535 dajecie nam Państwo kroplę optymizmu i nadzieję na lepsze jutro. Dzięki Państwu nie poddamy się w walce z chorobą.
Za  każdą  najmniejszą okazaną pomoc i hojność BARDZO DZIĘKUJEMY
Magdalena i Dagmara Perlińska

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom