Perciak Julia

Julcia to 12 – letnia dziewczynka, która przy porodzie dostała 10 punktów. Wszystko wskazywało na to, że jest zdrowym dzieckiem. Dopiero, gdy miała półtora roku zaczęliśmy się zastanawiać dlaczego sama nie chodzi. Wkrótce okazało się, że Julia choruje na zespół Leigha (encelopatia martwicza), który należy do bardzo rzadkich, nieuleczalnych chorób o podłożu genetycznym, polegającym na zaburzonych procesach oddychania komórkowego, co prowadzi do zaburzeń zaopatrzenia tkanek w energię oraz pozbawia mózg i mięśnie energii niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania. Lekarska diagnoza była dla nas szokiem. Nie traciliśmy jednak nadziei. Do 7 roku życia Julia rozwijała się normalnie: chodziła, mówiła, śpiewała, tańczyła. Niestety choroba jej to odebrała. We wrześniu 2009 r. nasza córka zmagała się z infekcją. Po tej infekcji Julcia przestała chodzić, mówić, pojawiły się też problemy z przełykaniem. Julcia dostawała ataków padaczki, a przy atakach miała bezdechy. Obecnie Julcia nie potrafi utrzymać sama równowagi, nawet przy siedzeniu musi mieć podparcie. Każdego dnia dzielnie walczy z chorobą. Zebrane środki chcielibyśmy przeznaczyć na dalsze leczenie i rehabilitację córki. Mimo trudności dnia codziennego, Julcia dzielnie walczy, nie załamując się. Chcemy, aby nasze dziecko mogło żyć normalnie. W walce wspiera nas rodzina, przyjaciele i ludzie dobrej woli.

PROSIMY O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ JULCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Perciak, 1760 pomagacie nam Państwo w walce z chorobą Julci. W imieniu Julci z całego serca dziękujemy za wszelką okazaną pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom