Paździerska Natalia

Nazywam się Natalia, mam 29 lat i z każdym dniem walczę o powrót do sprawności i samodzielności. W 2012 roku trafiłam do szpitala z powodu silnego bólu w odcinku szyjnym kręgosłupa oraz uczuciem niedowładu kończyn. Badania wykazały naczyniaka wewnątrz rdzenia kręgowego z licznymi malformacjami tętniczo-żylnymi (AVM) w odcinku C3-C5 kręgosłupa. Lekarze poinformowali mnie, że jest to bardzo rzadki przypadek ze względu na umiejscowienie, bo tylko 8% z wszystkich tego typu przypadków zlokalizowanych jest wewnątrz rdzenia, co doprowadziło do porażenia czterokończynowego, skutkiem czego jestem całkowicie zależna od osób trzecich.

Poruszam się na wózku. Aby powrócić do samodzielności, konieczna jest intensywna rehabilitacja. Dzięki Fundacji oraz darowiznom darczyńców udało się zebrać potrzebną kwotę na wykonanie już dwóch zabiegów w specjalistycznej klinice – Foch, we Francji. Jedynie tam lekarze podjęli się zoperowania takiego przypadku. Koszt jednego takiego zabiegu to około 12 500 euro. Niestety potrzebne będą kolejne dwa zabiegi wykonane przez specjalistów z Francji. Dzięki temu będę mogła powrócić do normalności i stanąć na własne nogi. Sama nie jestem w stanie zebrać takiej kwoty, a czas ma tu ogromne znaczenie, dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Każdy 1% i darowizna przekazana FUNDACJI AVALON z dopiskiem Paździerska, 2402 przybliża mnie do celu. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczna.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom