Pasternak Paulina

Paulina - studentka prawa, mając 20 lat uległa tragicznemu wypadkowi samochodowemu, w wyniku którego doznała urazu głowy i nagłego zatrzymania krążenia. Jej stan określa się jako stan po przebytej śpiączce mózgowej z czterokończynowym niedowładem spastycznym. Od tego czasu dużo się zmieniło: przeszliśmy od śpiączki przez stan wegetatywny, do tzw. stanu minimalnej świadomości. Efektem prowadzonej z Paulinką systematycznej, codziennej, intensywnej rehabilitacji ruchowej, logopedycznej i neuropsychologicznej jest to, że samodzielnie wykonuje ruchy rękoma, nogami oraz głową. Jest codziennie pionizowana, również codziennie z rehabilitantem i przy naszej pomocy odbywają się próby chodzenia. W chwili obecnej, mimo że Paula nie mówi, potrafimy się z nią porozumieć, powoli opanowuje na nowo swoje ciało: kręci głową na tak i na nie, pokazuje OK kciukiem, pokazuje „ciii” przykładając palec wskazujący do ust. Jesteśmy pewni, że nasze dziecko ma zachowaną pełną pamięć (umie czytać), myśli logicznie (prawidłowo liczy), choć nie mówi, to jej reakcje, wykonywanie poleceń (oczywiście na miarę jej sprawności) daje nam właśnie taką pewność. Wszelkie informacje oraz historię Paulinki znajdziecie Państwo na stronie: www.paulinka.org.pl

POMÓŻ PAULINIE W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku FUNDACJI AVALON z dopiskiem Pasternak, 605 wspieracie Państwo powrót Pauliny do zdrowia.

„Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale są ludzie, dla których jesteś całym światem"

G.G.Marquez

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, prosze kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom