Pacek Karol

Karolek urodził się całkowicie głuchy. Potrzebuje operacji.

Karolek urodził się, jako jeden z bliźniaków, przedwcześnie, z obustronną głuchotą (obustronny niedosłuch przewodzeniowy i czuciowo-nerwowy w stopniu głębokim). Pierwsze badania kontrolne wykazały brak reakcji słuchowych. Kolejne badania potwierdziły najgorsze – całkowity brak słuchu. Zgodnie z zaleceniami rodzice zakupili aparaty słuchowe, które są potrzebne w celu stymulacji nerwu słuchowego. Karolkowi potrzebna jest stała rehabilitacja słuchu, która jest kosztowna. Potrzebne są też wyjazdy na turnusy rehabilitacyjne (częściowo płatne). Jednak największy wydatek to konieczność wszczepienia implantu ślimakowego do ucha. Operacja to koszt 137 000 zł. Operację należy wykonać jak najszybciej, gdyż każdy dzień bez stymulacji nerwu słuchowego (bez implantu) zmniejsza szanse Karolka na prawidłowe rozumienie dźwięków i naukę mówienia.  Im szybciej będzie wykonana operacja, tym łatwiej będzie rozwinąć słuch i mowę. Aby Karolek mógł słyszeć, po operacji będzie musiał już zawsze nosić procesor mowy, konieczna będzie intensywna rehabilitacja oraz jak najczęstsze wyjazdy na kosztowne turnusy rehabilitacyjne. Wiemy jednak, że wszczepienie implantu pozwoli Karolkowi na słyszenie dźwięków za pośrednictwem zewnętrznego urządzenia noszonego na uchu. To jednak wystarczy, aby mógł słyszeć, rozwinąć mowę i żyć tak jak normalne dziecko, chodzić do szkoły, uczyć się i bawić. Z niecierpliwością czekamy na operację i jej efekty.

Ośmielamy się apelować o pomoc w zbiórce pieniędzy na operację i rehabilitację. Będziemy wdzięczni za każdą oferowaną sumę. Wierzymy, że znajdzie się Ktoś, kto Karolkowi pomoże.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon KRS 0000270809,  z dopiskiem Pacek, 9610 pomagacie Państwo w codziennym funkcjonowaniu Karola oraz w walce o sprawność.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu