Orlikowska Anna

Szanowni Państwo, nazywam się Anna Andruszkiewicz-Orlikowska, mam 55 lat, mieszkam w Gdańsku. Jestem osobą niepełnosprawną - od  lat choruję na Stwardnienie Rozsiane, toczeń układowy ze współistniejącą chorobą APS, a także na choroby endokrynologiczne (tarczyca i kora nadnerczy). Od grudnia 2013 jeżdżę na wózku inwalidzkim. Oczekuję w kolejce na wymianę endoprotez stawów biodrowych. W 2016 roku  (luty i październik) będę miała kolejne operacje, które będą wymagały długiej rehabilitacji. Do wykonania najprostszych czynności życiowych potrzebuję pomocy osób trzecich. Obecnie moim jedynym dochodem jest  renta zusowska, która nie pokrywa moich kosztów utrzymania, leczenia, rehabilitacji i opieki. Pomimo bólu i przeciwności losu, walczę o poprawienie mojego stanu zdrowia i zniwelowanie bólu, który odbiera mi radość z życia. Determinacja pozwala prosić Państwa o pomoc finansową i daje nadzieję na przyszłość. Zebrane środki przeznaczę na rehabilitację po operacji stawów biodrowych.  Za okazaną pomoc, serdecznie dziękuję.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Orlikowska, 2757 wspomagacie Państwo moją rehabilitację po operacji stawu biodrowego oraz kręgosłupa a także dalsze leczenie.

Za okazaną pomoc, serdecznie dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom