Ogrodowski Mateusz

Mam na imię Mateusz. Jestem osobą niepełnosprawną od urodzenia. Urodziłem się z rozszczepem wargi i podniebienia, wadą serca, stopami końsko-szpotawymi, zdeformowaną klatką piersiową, wadą wzroku, wadą słuchu i nadpobudliwością. Jak na jednego chłopca to bardzo DUŻO.

Byłem już operowany 8 razy. Pierwsza operacja odbyła się, gdy miałem 5 miesięcy. Lekarze operowali mi buzię. Po tej operacji doszło do niewydolności oddechowej pod postacią ciężkich napadów skurczu oskrzeli, co wymagało wentylacji i podłączenia do respiratora.

Od urodzenia chodzę na rehabilitację i ćwiczę w domu z rodzicami. W naszym mieście opiekuje się mną okulista, otolaryngolog, chirurg, psychiatra, neurolog i kardiolog. Moja rehabilitacja przynosi efekty, ale jest kosztowna. Najbardziej kosztowna jest delfinoterapia, która przynosi największe rezultaty. Chciałbym pojechać na nią jeszcze kilka razy, ale koszt takiej terapii dochodzi do 8 tys. zł.

Dlatego proszę o wsparcie finansowe na leczenie i rehabilitację, czy to w formie 1% podatku, czy darowizny na moje subkonto. Nawet najmniejsza kwota pomoże mi w realizacji mojego najważniejszego celu, czyli samodzielnego egzystowania wśród ludzi.

POMÓŻ MI ZREALIZOWAĆ MOJE MARZENIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Ogrodowski, 1639 pomagacie mi Państwo w realizacji mojego marzenia.

W swoim imieniu i moich rodziców Sylwii i Adama bardzo dziękuję za okazaną mi pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom