Nowik Marta

Marta ma 31 lat. Urodziła się z mózgowym porażeniem dziecięcym. Mama opuściła Martę i nie utrzymuje z nią kontaktów - Martę samodzielnie wychowuje tata. Marta nie mówi, nie chodzi samodzielnie. Rozumie proste polecenia a porusza się czworakując - jest leczona na padaczkę. Bardzo dużym utrudnieniem w codziennym funkcjonowaniu Marty są warunki mieszkaniowe. Marta mieszka w mieszkaniu kwaterunkowym na trzecim piętrze w bloku bez windy, co uniemożliwia jej wychodzenie z domu. Marta potrzebuje stałej opieki. Systematyczna rehabilitacja w specjalistycznych ośrodkach pomoże w usprawnieniu i ułatwi codziennie funkcjonowanie. Chcemy aby Marta zamiast być zamknięta w czterech ścianach, mogła wyjść z domu na spacer. Sytuacja finansowa Marty jest ciężka. Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc w pokryciu kosztów dalszej opieki i rehabilitacji Marty.

POMÓŻMY MARCIE WYJŚĆ Z DOMU

Przekazując 1% podatku lub darowizny Fundacji AVALON z dopiskiem Nowik, 908 pomagacie Państwo w leczeniu i rehabilitacji Marty.

Z góry serdecznie dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom