Nowak Andrzej

Nazywam się Andrzej Nowak, mam 55 lat. Od 2003 roku choruję na miażdżycę kończyn dolnych. Przeszedłem operacje wszczepienia by-passu udowo-podkolanowego. W międzyczasie, w 2010 roku, z powodu zaostrzenia wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, usunięto mi jelito grube i wyłoniono stomię, która dziś już nie stanowi dla mnie problemu. W 2012 roku pomimo leczenia u specjalistów choroba nasiliła się i w ciągu pół roku przeszedłem 9 operacji przetykania oraz wstawiania nowych odcinków by-passów. Niestety ostatnia grudniowa operacja, na cztery dni przed Wigilią, zakończyła się amputacją prawej nogi na wysokości uda.

Pogodziłem się z utratą nogi, postanowiłem zawalczyć o swoją samodzielność i powrót do normalnego życia. W tej chwili posiadam protezę tymczasową, w której uczę się na nowo chodzić, lecz to rozwiązuje sprawę chwilowo. Pomogłaby mi w tym dobra proteza, której koszt wyceniono na 61 tys. zł., oraz przystosowanie samochodu do moich potrzeb. Niestety, przerasta to moje możliwości finansowe. Mam dwoje małych wnuków, którymi chciałbym się opiekować, zabierać je na wycieczki rowerowe czy do lasu na grzyby lub uczestniczyć w ich zabawach jak do tej pory robiłem. Nauczyłem się normalnie żyć z ileostomią i teraz chciałbym również nauczyć się normalnie żyć z protezą.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Nowak, 2430 pomogą mi Państwo wrócić do normalnego życia. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom