Niedojadło Antoni

Antek ma 10lat i ciężką wadę serca w postaci niedorozwoju lewej komory serca HLHS. Przeprowadzono u niego 3 operacje na otwartym sercu z krążeniem pozaustrojowym. Wadę tę można określić mianem serca jednokomorowego. Jednym z powikłań po operacjach są zaburzenia rytmu serca - niski puls lub tak jak w przypadku Antka - pauzy w nocy. Ma nieduży połowiczy niedowład prawostronny, alalię sensoryczno-motoryczną oraz zaburzenia koncentracji. Ponadto do powikłań doszły problemy z wątrobą. Antoś jest bardzo niski (ok. 120cm wzrostu), ma zaburzenia wzrostu. Potrzebuje stałej intensywnej terapii psychologiczno-pedagogicznej oraz terapii w zakresie integracji sensorycznej. Pomimo tego jest bardzo wesołym, pogodnym i koleżeńskim chłopcem. Lubi śpiewać, bawić się klockami  i grać w piłkę . Obecnie chodzi do 4 klasy szkoły integracyjnej.

POMÓŻ ANTKOWI W JEGO CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Niedojadło, 1962 pomagacie Państwo Antkowi w jego codziennych zmaganiach.

Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy - Marta i Witek rodzice Antosia.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom