Nakielska Klaudia

Jesteśmy rodzicami czternastoletniej Klaudii. Rok 2009 był dla nas bardzo trudnym czasem, gdy zdiagnozowano u naszej córeczki złośliwy nowotwór mózgu. W ciągu kilku miesięcy z dziecka w pełni zdrowego, Klaudia stała się osobą niepełnosprawną. Szczęściem w nieszczęściu był fakt, iż chorobę zasadniczą po intensywnym leczeniu udało nam się pokonać w niespełna pół roku. Niestety leczenie to, jak i nowotwór spowodowały wiele schorzeń: wielohormonalną niedoczynność przysadki, prawostronny niedowład, zaburzenia neuropsychologiczne, nasiloną osteoporozę. Każdego dnia musimy uważać, aby nie nastąpił jakiś uraz. Mając ciągle przed oczami obraz naszego zdrowego dziecka sprzed choroby, każdego dnia podejmujemy intensywną rehabilitację neuropsychologiczną, jak i ruchową. Przy intensywnej rehabilitacji Klaudia ma dużą szansę na powrót do zdrowia. Szukamy ciągle nowych, często bardzo kosztownych metod i sposobów, aby usprawnić Klaudię. Na nowo uczy się pisać, wnioskować, mówić. Wymaga stałej opieki jednego z rodziców. W lipcu tego roku (2012 r.) Klaudia znowu zaczęła sama chodzić. Obecnie w rehabilitacji dziecka próbujemy nowej, bardzo kosztownej Metody Temprana, w Międzynarodowym Centrum Neurorefleksoterapii Sorensensistem w Warszawie, jest to jedyny taki ośrodek w Polsce. Niestety nie refundowany przez NFZ, jak wiele innych. Byliśmy z Klaudią na dwóch takich sesjach, obserwujemy obiecującą terapię. Chcemy skorzystać ze szkolenia dla rodziców, abyśmy mogli wdrożyć rehabilitację Klaudii w nasze życie codzienne. Niestety koszty są wysokie.

POMÓŻ KLAUDII W POWROCIE DO ZDROWIA

Do tej pory w naszej codziennej walce o "lepsze jutro" dla Klaudii, spotykamy bardzo życzliwych i otwartych ludzi. Mamy nadzieję, że przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Nakielska, 1650 przyczynią się Państwo do powrotu do zdrowia naszej córeczki.

Serdecznie Dziękujemy - Rodzice Klaudii

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom