Makowski Adrian

Adrian Makowski w wieku 1,5 m-ca przeżył poważne zabiegi na jamie brzusznej. Skutki tych operacji będzie ponosił przez całe życie. W wieku ok. 9 m-cy okazało się, że w wyniku najprawdopodobniej licznych operacji i znieczuleń ogólnych wystąpiło niedotlenienie mózgu. Chłopiec ma połowicze porażenie lewostronne. Rokowania lekarzy były następujące: Adrian nie będzie chodził i będzie uczęszczał do szkoły specjalnej. Po żmudnej, wieloletniej rehabilitacji chłopiec chodzi. Poszedł do szkoły integracyjnej. Prowadzi prawie normalne życie jak na swoje schorzenie. Podjął naukę w normalnym gimnazjum. Jest zagorzałym kibicem piłki nożnej i sportu. Nie może jednak sam uprawiać tej dyscypliny.

Obecnie Adrian jest uczniem III klasy liceum ogólnokształcącego i przygotowuje się do matury. Na co dzień stara się funkcjonować tak samo jak jego zdrowi rówieśnicy. Jednak musi ciągle uczęszczać na rehabilitację i korzystać ze sprzętów rehabilitacyjnych, aby móc utrzymać jak największą sprawność. W jego sytuacji ważne jest także zabezpieczenie finansowe.

POMÓŻ ADRIANOWI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

1% podatku lub darowizna przekazane przez Państwa Fundacji Avalon z dopiskiem Makowski, 1950 pozwolą utrzymać sprawność Adriana na dobrym poziomie. Dziękujemy wszystkim, którzy rozliczając rok 2012 przekazali swój 1% podatku na Fundację Avalon!

W tym roku również liczymy na Państwa wsparcie.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom