Łomotowska Anna

Nazywam się Anna Łomotowska i od ponad roku choruję na zakrzepicę żył. Długotrwałe leczenie nie przyniosło rezultatów i doszło do amputacji nogi w połowie uda. Mój partner ma orzeczoną całkowitą niezdolność do pracy i w tej chwili utrzymujemy się  z niskich rent. Orzeczenie uniemożliwia mu podjęcie stałej pracy. Możliwe są tylko prace dorywcze na zlecenie. Jesteśmy ze sobą już 12 lat i nie raz los kładł nam kłody pod nogi. Do tej pory jakoś udawało nam się wszystko "składać do kupy", ale teraz po amputacji jest to mocno utrudnione. Mieszkamy na 2 piętrze w kamienicy bez windy, w ciasnym, jednopokojowym mieszkaniu, bez łazienki, a toaleta jest na parterze. Bardzo mi to utrudnia normalne funkcjonowanie jak chociażby dbanie o higienę, a zejście po schodach jest dla mnie niemożliwe nawet o kulach. Mam 16 letniego syna, który też ma swoje potrzeby. Chciałabym im sprostać, ale w obecnej sytuacji nie zawsze jest to możliwe. Moją pasją od lat był rower, a powrót do w miarę normalnego życia jest teraz moim marzeniem, dlatego potrzebuję pomocy w sfinansowaniu zakupu protezy, jej koszt jest ogromny. Sama nie jestem w stanie zebrać takiej kwoty, dlatego zmuszona jestem prosić Państwa o pomoc. Wierzę, że dobrzy ludzie mi pomogą.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Łomotowska, 8687 pomagacie mi Państwo w codziennej walce o sprawność.

My name is Anna Łomotowska and I have been suffering from a vein thrombosis for over a year. Long-term treatment didn't help and as a result my leg has been amputated mid-thigh last year. My partner is officially permanently incapable of work and at the moment our only source of income they are ours modest Disability Living Allowance. This means that he is unable to get a permanent job and only can only take small contract jobs to get some additional income. We've been together for 12 years and we've had our share of obstacles in life, but, until now, we've always managed to make ends meet - unfortunately it's gotten much more difficult since the amputation. We live on the 2nd floor in a tenement house without a lift, in a small studio apartment, without a bathroom, with the toilet located on the ground floor. This makes it very difficult for me to function normally - e.g. to take care of hygiene, since getting down the stairs is impossible for me alone even with crutches. I have a 16-year-old son who has his needs as well - I would like to meet them, but this is not always possible in the current situation. My passion for years has been cycling, now returning to a normal life is my dream - and I need your help in financing the purchase of a prosthesis. Its cost is very high. I am not able to collect myself. I am forced to ask you for help - and I have faith that I will find good people who will help me.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu