Liwska Monika

Nazywam się Monika Liwska, mam 32 lata. Po trzech operacjach wycięcia guza kanału kręgowego w sierpniu 2009 roku przestałam chodzić, nie mam czucia i mam zniesione odruchy w dolnej części ciała. Z dnia na dzień z osoby w pełni aktywnej zawodowo i towarzysko, mobilnej i pełnej energii, stałam się uzależniona od pomocy innych osób. Nie musi tak pozostać. Wciąż jestem rehabilitowana. Rehabilitacja i niezbędny do niej sprzęt, a także konieczne do funkcjonowania w codziennym życiu  pomoce są jednak bardzo drogie. Koszty przerastają moje możliwości. Świadczenie z ZUS-u ledwie starcza na leki, cewniki i inne potrzebne środki pomocnicze. Oczywiście rodzina udziela mi wszelkiego możliwego wsparcia, dotychczasowe wydatki jednak pochłonęły wszelkie oszczędności a dalszym związanym z chorobą nie widać końca. Chciałabym móc jak dawniej funkcjonować w społeczeństwie i wiem, że będę w stanie zapracować na swoje utrzymanie, niestety żeby moje plany powrotu do pracy i społeczeństwa mogły się ziścić, jestem zmuszona zakupić odpowiedni dla mojej niepełnosprawności, produkowany na miarę wózek aktywny, indywidualny przedmiot pionizujący, oprzyrządowanie do samochodu bym mogła w niesprzyjających warunkach atmosferycznych przemieszczać się do pracy, lekarzy, na zabiegi. Ponadto dużych nakładów finansowych wymaga przystosowanie mieszkania (w tym likwidacja barier architektonicznych), tak abym mogła samodzielnie wykonywać podstawowe czynności np. zabiegi higieniczne, gotowanie czy samo swobodne opuszczanie domu i posesji na wózku. Dlatego ośmieliłam się prosić o pomoc licząc, że znajdą się firmy i osoby prywatne o otwartym sercu, dysponujące możliwościami i środkami choćby częściowej pomocy.

Zapewniam o niezmierzonej wdzięczności za każdą, nawet najmniejszą pomoc, jaką będą Państwo mogli mi udzielić w przywracaniu mnie do samodzielności i wiary w lepsze jutro.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiemLIWSKA,581, pomagacie mi Państwo przestać być ofiarą choroby, a stać się znów aktywną osobą.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom