Ligęza Szymon

Szymon urodził się w 2006 r., jest pogodnym i bardzo żywym dzieckiem. W 2012 r. zdiagnozowano u niego cukrzycę typu1. Od początku bardzo dzielnie znosił wszelkie niedogodności tej choroby: kłucia penem przy podawaniu insuliny i wielokrotne w ciągu dnia nakłuwanie paluszków przy pomiarach cukru. Zagrożeniem dla jego zdrowia i życia są wahania poziomu cukru we krwi, a zwłaszcza gwałtowne spadki cukru. Teraz ma podłączoną pompę insulinową ale nadal musimy nakłuwać jego paluszki do pomiarów glikemii, robimy to od 10 do 15 razy dziennie. Wielką pomocą byłby system ciągłego monitorowania glikemii, który cały czas monitoruje poziomy cukru oraz alarmuje przy zbyt wysokich lub niskich glikemiach. Niestety zakup sprzętu i jego miesięczne utrzymanie jest dla naszej pięcioosobowej rodziny zbyt drogie, dlatego zwracamy się z gorącą prośbą o pomoc

POMÓŻ SZYMONOWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Ligęza, 2603 pomagacie Państwo Szymonowi w walce z chorobą. Z góry dziękujemy za wsparcie.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom