Łapiński Wojciech

Witam serdecznie. Nazywam się Wojciech Łapiński, mam 36 lat. Od urodzenia choruję na dziecięce porażenie mózgowe. Choroba ta objawia się wzmożonym napięciem mięśniowym, w wyniku którego występują znaczne ruchy mimowolne, utrudniające czynności dnia codziennego, poruszanie się, mowę i spożywanie posiłków.

Pół roku temu spotkałem się z lekarzem neurochirurgii w Bydgoszczy, profesorem Markiem Haratem – wybitnym neurochirurgiem. Efektem tego spotkania jest zakwalifikowanie mnie do operacji polegającej na wszczepieniu stymulatora półkul mózgowych. Operacja ta w znacznej mierze poprawi koordynację ruchową, zmniejszy napięcie mięśniowe  i usprawni wykonywanie najprostszych czynności, jak np. podniesienie kubka z piciem. Niestety koszt operacji wraz ze stymulatorem wynosi 96 tys. zł i przekracza moje możliwości finansowe.

Dlatego też ośmielam się prosić o pomoc w zbiórce funduszy przeznaczonych na ten cel.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem ŁAPIŃSKI,1013 dajecie mi Państwo szansę na lepsze życie.

Z góry dziękuję za każdą okazaną pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom