Kuźmińska Antonina

Tosia jest naszym drugim dzieckiem, ukochaną córeczką. Urodziła się 1 grudnia 2012 roku w Krakowie. W 20-tym tygodniu ciąży podczas szczegółowego badania USG została zdiagnozowana złożona wada serca. Tosia urodziła się w 38 tygodniu ciąży i po jednej dobie życia została przewieziona do Szpitala Pediatrycznego w Prokocimiu w Krakowie, gdzie przeszła pierwszy etap skomplikowanej operacji serduszka. Zdiagnozowano u Tosi rzadki zespół genetyczny o nazwie CHARGE. Tosia ma już za sobą również druga operację serca, zamknięcie rozszczepu podniebienia miękkiego oraz korektę stópki szpotawej. Ponadto stwierdzono u niej m. in. niedosłuch i Tosia nosi malutkie aparaciki słuchowe oraz dodatkowo ma wadę wzroku. Pomimo tak ciężkiej wady serca oraz innych wyjątkowych dolegliwości i związanych z tym przeżyć – Tosia ma ogromną wolę życia i wytrwałością w ćwiczeniach rehabilitacyjnych stara się dogonić rozwojowo swoich rówieśników.

POMÓŻ TOSI W WALCE Z CHOROBĄ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Kuźmińska, 2520 środki te pozwolą na pokrycie kosztów przede wszystkim rehabilitacji, jak również wizyt u specjalistów oraz kosztów wielu lekarstw i sprzętu medycznego. Za gest dobrego serca dziękujemy!

Beata i Jakub Kuźmińscy

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom