Kujat Dawid

Nasz synek Dawid ma 7 lat i urodził się z wrodzoną wadą centralnego układu nerwowego. Po urodzeniu zdiagnozowano u niego przepuklinę oponowo-rdzeniową, wodogłowie, neurogenny pęcherz moczowy, Zespół Arnolda Chiarii II. 3 lata później wykryto nowotwór centralnego układu nerwowego; powiększenie jam syringomielicznych w rdzeniu; zakotwiczenie rdzenia. Przeszedł dodatkowo operację ortopedyczną rekonstrukcji prawej stopy oraz operację rdzenia kręgowego Do tej pory Dawidek ma za sobą kilkanaście trudnych operacji neurochirurgicznych. Ze względu na neurogenny pęcherz wymaga cewnikowania i podawania leków. Nie chodzi i ma postępujący niedowład rączek. Pomimo przeciwności losu, częstego stresu jest radosnym, otwartym, świadomym dzieckiem – Słoneczkiem dla Wszystkich, którzy go poznali.

ZBIERAMY ŚRODKI NA LECZENIE ORAZ REHABILITACJĘ DAWIDKA!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON Z DOPISKIEM Kujat, 603 pomogą nam Państwo w walce o zdrowie Dawidka. Poszukujemy nowych metod leczenia jamistości rdzenia. Wiążemy duże nadzieje z możliwością wykorzystania komórek macierzystych z krwi pępowinowej do poprawienia funkcjonowania układu nerwowego. Prosimy o wszelkie informacje mogące nam pomóc w leczeniu synka.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom