Krzywniak Gabriela

Szanowni Państwo,

Obecnie mam 44 lata i choruję na rzadki rodzaj raka neuroendokrynnego- Gastrinoma. W 2011 roku przeszłam całkowite usunięcie żołądka i części trzustki. Operacja powikłana rozejściem zespolenia pociągnęła za sobą kolejną operację. Przez te wszystkie lata mojej choroby, raz było lepiej, raz gorzej ale jakoś trzymałam się życia. Mam niepełnosprawnego syna, choruje na autyzm. Jest już dorosły, ale bardzo nieporadny życiowo. Podjął studia na Uniwersytecie Szczecińskim na Filologii Angielskiej (ma przyznaną Indywidualną Organizację Studiów, dzięki uprzejmości Pani Dziekan mogę liczyć na pomoc ze strony Uniwersytetu w jego „trudnym studiowaniu”.)

Niestety progresja choroby (guz na jelicie cienkim uciskający moczowód) i coraz mniejsze porcje jedzenia spowodowały u mnie wyniszczenie nowotworowe.  Na przełomie września i października 2016 wprowadzono mi żywienie pozajelitowe  za pośrednictwem cewnika BROVIACA.

Obecnie potrzebna jest operacja, ale w stanie w jakim się znajduję nikt nie podejmie się wykonania jej. Jestem pod opieką Hospicjum i Poradni Leczenia Bólu w Warszawie, a na stałe leczę się w Szczecinie w szpitalu klinicznym  przy Unii Lubelskiej, gdzie otrzymuję comiesięcznie lek Sandostatin Lar 30 mg. Jak wiadomo leczenie w Polsce chorób nowotworowych, a zwłaszcza tych rzadkich, do których zalicza się Gastrinoma jest kosztowne. Niestety  jedynym żywicielem rodziny jest mąż, który niewiele zarabia, tak naprawdę brakuje nam na wszystko.

POMÓŻ NAM GODNIE ŻYĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Krzywniak, 5715 pomagacie Państwo w codziennej walce z chorobą i w życiu na godnym poziomie. Bardzo proszę wszystkich ludzi dobrej woli o przekazywanie darowizn i 1% podatku dochodowego na moje subkonto w fundacji AVALON. Za każdą najdrobniejszą wpłatę serdecznie dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom