Krak Julia

Julia urodziła się w styczniu 2009 r. Jest cudowną, kochaną niestety chorą dziewczynką. Mając 1,5 roku zdiagnozowano u Julci Dziecięce Porażenie Mózgowe. Dwa lata później stwierdzono, że najprawdopodobniej niepełnosprawność Julii ma związek z chorobą metaboliczną lub genetyczną. W 2014 r. wykryto u Julci duplikację 22q11.2 obecnie czekamy na potwierdzenie choroby inną metodą badawczą. Genetycy podejrzewają u Julki dodatkową chorobę genetyczną, wykonujemy kolejne badania by poznać przyczynę niepełnosprawności, niestety nadal nie mamy pewności co dolega naszemu dziecku. Julia ma zdiagnozowaną padaczkę, opóźnienie psychoruchowe lecz potrafi powiedzieć kilka słów (mama, kaka, nie ma, nie, mam). Dzięki intensywnej terapii i rehabilitacji zaczęła chodzić mając dwa lata. Julcia potrzebuje opieki osoby dorosłej we wszystkich codziennych czynnościach jest pod opieką fizjoterapeutów, terapeuty SI, logopedy i psychologa. Tylko stała i intensywna terapia i rehabilitacja dadzą Julce szanse na samodzielność.

WSPOMÓŻ JULIĘ W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Krak, 1220 pomagają nam Państwo zapewnić Julii jak najlepsze możliwości rozwoju.

Ewelina i Witek (rodzice)

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom