Kozłowska Weronika

Nazywam się Weronika Kozłowska i mam 21 lat. Od urodzenia choruję na rdzeniowy zanik mięśni typu III a. Jest to bardzo rzadka choroba uwarunkowana genetycznie. W tej chwili nie ma skutecznego leczenia farmakologicznego. Spowolnić postepowanie choroby może jedynie rehabilitacja, a w codziennym funkcjonowaniu bardzo pomocne są specjalistyczne urządzenie, takie jak elektryczny napęd do kół (system e-motion), podnośnik do samochodu czy też obrotowe siedzenie samochodowe. Ostatnio z zapartym tchem śledzę wszelkie wzmianki o testowaniu oraz unowocześnianiu egzoszkieletu, dzięki któremu mogłabym znów stanąć́ o własnych siłach,  a może nawet przejść́ kilka kroków :-) Z nadzieją patrzę także na wszelkie próby kliniczne związane z komórkami macierzystymi oraz lekami, które mogłyby spowolnić lub zatrzymać dalsze postępowanie choroby.

Jestem osobą wesołą i kontaktową, zawsze staram się nawiązywać nowe znajomości. Studiuję prawo na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. W wolnym czasie uwielbiam czytać książki, w szczególności z gatunku fantasy, od czasu do czasu w moje ręce wpadają także kryminały oraz powieści prawnicze.

WSPOMÓŻ MNIE I MOJĄ REHABILITACJĘ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Kozłowska, 1175 wspierają Państwo mój rozwój.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom