Kopera Bogusław

Choruję na cukrzycę typu II, miażdżycę, które doprowadziły do amputacji prawej nogi. W lewej nodze zdiagnozowano u mnie też zaawansowany proces stopy cukrzycowej. Mam niedokrwione kości, zwapniałe naczynia krwionośne, ubytki kostne w palcach-amputowane paliczki. Posiadam tylko jedną nerkę, drugą zniszczyła gruźlica. Choruję na niewydolność wątroby i ostrą niewydolność nerki, z powodu wieloletniego przyjmowania leków. Cukrzyca niszczy mi jedyną nerkę i oczy. Miałem już liczne dializy. Leczę się na padaczkę, miażdżycę, nadciśnienie tętnicze, dnę moczanową, zespół psychoorganiczny. Dodatkowo borykam się z chorobą niedokrwienną serca, z nadciśnieniem tętniczym, jak również z chorobą zwyrodnieniową kręgosłupa. Kiedyś podczas  wypadku doznałem urazu głowy, przeszedłem udar mózgu i częściowy lewostronny paraliż, stopniowo odzyskuję sprawność lewej ręki. Miałem 2 zaćmy oczu. Zaćma oka prawego czeka na operację. Coraz gorzej widzę. Dotykają mnie uporczywe napady epilepsji, jako echo wypadku sprzed lat, potęgowane okresowymi spadkami cukru. Przez hipoglikemię, wpadam w stany przedzapaściowe i w neuroglikopenię. Posiadam także często bardzo wysokie poziomy cukru, które obniżam insuliną i dietą. Poruszam się na wózku inwalidzkim, przy pomocy chodzika i o kulach łokciowych na protezie. Mieszkam sam na II piętrze - bez windy. Opuszczanie mieszkania bez pomocy sanitariuszy z transportu medycznego i życzliwych ludzi jest niemożliwe. Aby wrócić w miarę do sprawności i stać się niezależnym, potrzebna jest mi nowoczesna proteza, sprzęt ortopedyczny, intensywna rehabilitacja, jak również bardzo droga farmakoterapia. Brakuje mi na protezę nogi, sprzęt ortopedyczny, rehabilitację, leczenie, leki, diety, transport sanitarny. Posiadam orzeczenie o trwałej, całkowitej  niezdolności do pracy, niezdolności do samodzielnej egzystencji – stopień znaczny.

PROSZĘ PAŃSTWA O POMOC W POWROCIE DO SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% odpisu od podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Kopera, 1981 pomogą mi Państwo cieszyć się życiem i dokończyć przerwane chorobami działania oraz marzenia.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom