Kołtun Katarzyna

Witam!!! Nazywam się Katarzyna Kołtun i mam 39 lat. Do października 2012 roku byłam pełną życia, wesołą kobietą, matką i żoną… W jednym dniu wszystko się zmieniło, dostałam rozległego udaru niedokrwiennego, wskutek niedopatrzenia lekarzy kardiologów - powikłań po zabiegu koronarografii serca. Udar półkuli niedominującej mózgu powoduje tzw. zespół zaniedbania połowiczego, który polega na braku akceptacji drugiej połowy ciała, w tym wypadku u osoby praworęcznej ignorowana będzie właśnie ta sparaliżowana strona - lewa. Objawia się to tym, iż chorzy nie myślą o tej stronie ciała, nie "zauważają jej", nie odczuwają bodźców ze strony porażonej. Patrząc na rękę mówią: "to nie moja ręka...". Moja lewa strona jest dla mnie obca… mam porażenie lewej nogi oraz niedowład lewej ręki, mowa sprawia mi problemy… Leczenie polega nie tylko na przywróceniu pacjentowi funkcji ruchowych, ale także akceptacji porażonej połowy ciała. Leczenie poszpitalne w środowisku pacjenta pod okiem wykwalifikowanego personelu domowej opieki jest optymalną metodą profilaktyki wtórnej udaru mózgu. Rehabilitacja niejednokrotnie jest długotrwała i męcząca, dlatego też ćwiczenia należy wykonywać pod okiem profesjonalisty. Rokowania lekarzy dotyczące mojego powrotu do sprawności są optymistyczne, lecz wiąże się to z bardzo długim czasem kosztownej rehabilitacji.

Jestem szczęśliwą posiadaczką rodziny w postaci dwóch córek i męża, dla których zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby powrócić do zdrowia... NIE PODDAJĘ SIĘ I CHCĘ ZA WSZELKĄ CENĘ POKONAĆ PRZECIWNOŚCI LOSU !!!

POMÓŻ MI WYKORZYSTAĆ MOJE MOŻLIWOŚCI!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem KOŁTUN, 1882 pomagacie mi Państwo na nowo rozwijać umiejętności, które kiedyś były codziennymi czynnościami.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom