Kiczuk Mirosława

Moja 63-letnia żona Mirosława Kiczuk w czerwcu 2012 roku doznała udaru niedokrwiennego mózgu i od tego czasu zmaga się z niedowładem lewostronnym. Żona – mgr farmacji i poetka – była osobą bardzo aktywną, towarzyską i radosną. Wydała cztery tomiki poezji. Jest laureatką konkursów literackich na Ochocie. Mówiła, że ma apetyt na życie.

Nasz świat stanął na głowie. Żona, która zajmowała się domem i wnuczkiem, po udarze sama wymaga opieki. Jest to dla niej bardzo trudna sytuacja. Dwa tygodnie od udaru zaczęła się rehabilitacja żony i trwa do tej pory. Skończyły się jednak możliwości bezpłatnej pomocy w ramach NFZ. Teraz czeka ją długa, płatna rehabilitacja, z której nie możemy zrezygnować. Wierzymy, że moja żona znów będzie chodziła, bawiła się z wnukiem i znów będzie się śmiała. Ustawiliśmy życie (a właściwie ono nas ustawiło) zgodnie z potrzebami osoby, która zawsze pomagała i była wielką podporą dla całej rodziny.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem KICZUK, 1953 pomogą nam Państwo walczyć o zdrowie mojej kochanej żony. Za wszystkie przekazane nam środki z całego serca dziękujemy i szczerze wierzymy, że dobro które Państwo przekazujecie, wróci do Was z podwojoną siłą.

Fragment wiersza Mirosławy Kiczuk

Niecierpliwość (05.2004):

„…niecierpliwie czekam na jutro,

by znów śpiewać,

serce gorące w deszczu ochłodzić,

kwiaty przywitać,

spojrzeć w słońce.”

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom