Kempa Jolanta

Nazywam się Jola Kempa i mam 30 lat. Od wielu lat zmagam się z niedowładem kończyn górnych i dolnych. Z zawodu i zamiłowania jestem ciastkarzem. Niestety choroba nie pozwala mi na realizowanie się w pracy zawodowej, a ostatnim czasem uniemożliwia wykonywanie nawet najprostszych czynności życiowych. Poruszam się na wózku inwalidzkim. Niedowładowi kończyn górnych i dolnych towarzyszą częste przykurcze mięśni, zawroty głowy, problemy z oddychaniem. Aby osłabić bolesne skurcze mięśni szyi stosuję metodę leczenia polegającą na przyjmowaniu zastrzyków z toksyny botulinowej.

Z podobnymi objawami choroby zmaga się moja starsza siostra Marta, która podobnie jak ja, wymaga stałej opieki. Moim jedynym źródłem utrzymania jest renta socjalna. Brak diagnozy choroby uniemożliwia mi podjęcie leczenia. Jedyną formą radzenia sobie z chorobą jest stała rehabilitacja, która wiąże się ze sporymi kosztami. Zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie finansowe. Każda wpłata będzie przeze mnie wykorzystana na rehabilitację oraz na prowadzenie dalszych badań w kierunku postawienia diagnozy.

PROSZĘ O POMOC W MOICH CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kempa, 1740 pomagacie mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.

Dziękuję!

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom