Karwiński Marcin

Nazywam się Marcin Karwiński. Tuż po zdaniu matury i przyjęciu na studia wybrałem się z kolegami w polskie Tatry. Ich piękno mogli jednak poznać tylko oni, dla mnie został widok zza szpitalnego okna. Wtedy właśnie z ust tamtejszych lekarzy usłyszałem "dobrą nowinę": "to tylko diabetes mellitus typ I, cukrzyca insulinozależna"...

Tylko że "to tylko" jest chorobą ciężką i podstępną, stale pochłaniającą fundusze z konta, a także zdrowie z całej reszty ciała, gdy choć na moment spuści się z niej oko. Trzeba ciągle pilnować poziom cukru, trzymać się diety, dbać bardziej o swe ciało. Sam zakup pompy insulinowej to nie koniec wydatków. Konieczne akcesoria do pompy, tony fiolek z insuliną, kartony pudełek pasków, to tylko szczyt wydatkowej góry lodowej... Mimo tego nadal walczę z tą chorobą nocą i dniem, poznaję nowych "szpitalnych" kolegów, odwiedzam specjalistów i wciąż nie oddaję cukrzycy swego życia.

PROSZĘ O POMOC W POWROCIE DO ZDROWIA

Niestety koszty sprzętu, leczenia i rehabilitacji przewyższają moje skromne możliwości finansowe. Dlatego zwracam się do Was, ludzi dobrej woli, o wsparcie poprzez przekazanie 1% podatku lub darowizny na rzecz Fundacji AVALON z dopiskiem KARWIŃSKI, 2162. Dzięki Waszemu wsparciu uda mi się przeżyć kolejny ciekawy rok na trzeciej planecie od Słońca.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom