Kamiński Stanisław

Stanisław Kamiński -  naukowiec i wynalazca: stworzył oryginalną metodę pomiarową, na bazie której zbudował kilkadziesiąt urządzeń laboratoryjnych, autor wielu wynalazków - ostatnio w USA i UE, obecnie prowadzi projekt badawczy w ramach funduszy europejskich, członek PKN i CEN, emerytowany biznesmen, wspaniały mąż, tata i dziadek, mój tata. Od 2011 roku tata walczy z nowotworem prostaty. W 2012 był operowany, jednak w 2013 konieczna była operacja przerzutów. Od 2014 tata jest poddawany chemioterapii, niestety ma już paskudę rozsianego po całym organizmie, włącznie z przerzutami do kości, co jest straszliwie bolesne. Dotarliśmy do miejsca, gdzie lekarze w ramach NFZ mogą zaoferować jedynie opiekę paliatywną. Nie godzimy się z tym, tata się nie poddaje, cały czas aktywnie pracuje i chcemy, aby tak zostało jak najdłużej. Na raka prostaty są dostępne leki najnowszej generacji, które skutecznie przedłużają życie i poprawiają  jego jakość. Lek nazywa się Xtandi i koszt miesięcznej kuracji wynosi obecnie około 8000 zł. Sprawdzaliśmy ceny prawie na całym świecie, niestety nigdzie nie jest taniej, ale w wielu krajach ten lek jest refundowany. U nas niestety wciąż nie… Tata rozpoczął już kurację, kupiliśmy pierwsze opakowania, ale nie oszukujmy się, sami nie jesteśmy w stanie udźwignąć takich kosztów leczenia.

POMÓŻ NAM W WALCE Z CHOROBĄ !

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kamiński, 5325 pomagacie Państwo w walce o szansę na leczenie.

Dane do przelewów z zagranicy:

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom