Jendrych Iga

Nazywam się Iga Jendrych. Od urodzenia zmagam się z Mózgowym Porażeniem Dziecięcym, 4-kończynowym. Moja niepełnosprawność ma charakter ruchowy. Na co dzień na krótkich dystansach poruszam się o balkoniku, a po mieście na wózku elektrycznym typu skuter. Z wykształcenia jestem psychologiem, co zawsze było moim wielkim marzeniem. Bardzo lubię pomagać ludziom, dawać im coś od siebie. Od września 2011 wolontarystycznie prowadzę różnego rodzaju zajęcia grupowe dla dorosłych osób z niepełnosprawnościami w Stowarzyszeniu, do którego należę. Sprawia mi to ogromną satysfakcję i pozwala zdobywać cenne doświadczenie zawodowe i życiowe.

Moje motto brzmi: „Szukaj szans w trudnościach, a nie trudności w szansach”.

Mimo mojej niepełnosprawności i trudnej sytuacji życiowej nie lubię narzekać. Napotykam jednak czasem w życiu na trudności, z którymi nie jestem w stanie sobie poradzić. Dlatego postanowiłam zwrócić się z prośbą o pomoc do Ciebie. Wesprzyj mnie 1% swojego podatku. Ciebie to nic nie kosztuje, a mi może ułatwić codzienne życie. Otrzymane środki przeznaczę głównie na: utrzymanie sprawności obecnego bądź zakup nowego wózka elektrycznego, który zastępuje mi nogi; zakup innych sprzętów rehabilitacyjnych (np. balkonika), które ułatwiają mi codzienne funkcjonowanie; pokrycie kosztów turnusu rehabilitacyjnego, który jest mi niezbędny do poprawy stanu zdrowia.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Jendrych, 2436 pomagacie mi Państwo w codziennej walce o sprawność. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i okazane mi wsparcie! Liczę na Ciebie!

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom