Herian Milena

Nasza córeczka zmaga się z rzadką i nieuleczalną chorobą - Zespół Edwardsa. Poważne zaburzenia rozwoju spowodowane tą chorobą, wpływają na konieczność korzystania z wszechstronnej rehabilitacji i specjalistycznej opieki. Dzięki zajęciom z terapeutą, fizjoterapeutami, logopedą i pedagogami Milenka z roku na rok ma coraz lepszy kontakt ze światem. Małe postępy ruchowe determinowane są jednak specyfiką choroby. Milenka, mimo swoich skończonych 5 lat, wciąż nie chodzi i ma duży kłopot z samodzielnym siedzeniem. Milenka komunikuje się z nami za pomocą mimiki i swojego cudownego uśmiechu. Nie mówi, ale zawsze wiemy kiedy jest zadowolona a kiedy się denerwuje. Wciąż ćwiczymy samodzielne jedzenie, które też sprawia nam duży kłopot. Milenka prawie wszystkie posiłki przyjmuje przez gastrostomię (pega). Pragniemy aby czas, który jest nam dany z Milenką, wypełniony był radością i spokojem. Naszą największą troską jest zabezpieczenie córce życia w niezbędnym komforcie. Chcielibyśmy aby dzięki właściwej opiece, pielęgnacji oraz rehabilitacji na twarzy Milenki gościł zawsze uśmiech i radość, które dodają nam siły w walce z jej chorobą i pomagają przezwyciężać troski codziennych dni.

WSPOMÓŻ W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Herian, 1600 pomogą nam Państwo w opiece nad Mileńką.

Za wszelką pomoc składamy serdeczne podziękowania – Dorota i Maciej Herian.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom