Grzyb Sylwester

Nazywam się Sylwester Grzyb. Mam 34 lata. W lipcu 2013 roku przeszedłem rozległy niedokrwienny udar lewej półkuli mózgu. Z powodu złośliwego obrzęku, który wystąpił na skutek udaru dla ratowania życia, usunięto mi część kości czaszki. Mój stan był bardzo ciężki. Wystąpiło prawostronne porażenie ciała. Nie mogłem się poruszać, mówić, nie rozumiałem najprostszych komunikatów. Wszystkiego uczyłem się od nowa. W 2014 roku w czaszce uzupełniono mi ubytek kostny poprzez wstawienie płytki.

W tym roku minie 5 lat odkąd dzień po dniu mierzę się ze skutkami udaru. Wbrew diagnozom osiągnąłem już wiele. Dzięki dużej sile woli i intensywnej rehabilitacji chodzę, a nawet jeżdżę na rowerze, więcej mówię i więcej rozumiem. Jednak do wymarzonego stopnia sprawności ciągle mi jeszcze daleko. Przede wszystkim ze względu na utrzymującą się afazję mieszaną, przez którą nadal mam problem z pisaniem, czytaniem i płynnym mówieniem. Nadal utrzymuje się również prawostronny niedowład ciała. Oczywiście z pozytywnym nastawieniem kontynuuję leczenie, by nie stracić tego, co już osiągnąłem. Jestem pod stałą opieką wielu specjalistów m.in. neurologa, kardiologa, gastrologa. Stale przyjmuję leki. Nadal też niezbędna jest specjalistyczna rehabilitacja, zwłaszcza neuropsychologiczna i neurologopedyczna, a te są najbardziej kosztowne.

Głęboko wierzę, że uda mi się pokonać skutki udaru i że  od nowa nauczę się płynnie mówić, czytać i pisać.

POMÓŻCIE MI  W DĄŻENIU DO TEJ SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Grzyb, 5689 pomagają mi Państwo w codziennym mierzeniu się z rzeczywistością, jak również dają nadzieję na fachowe leczenie afazji.

Za każdą pomoc już teraz bardzo serdecznie dziękuję.

Sylwester Grzyb

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu