Grochala Amelia

Amelka ma 5 latek, jest radosną i ciekawą świata dziewczynką i naszym drugim dzieckiem. Urodziła się z zespołem wad wrodzonych: dysmorfią twarzy, rozszczepem podniebienia, obustronną syndaktylią (częściowe zrośnięcie) II i III palca stopy i wodogłowiem. Jest po wstawieniu zastawki komorowo- otrzewnowej. Przeszła operacje usunięcia zaćmy z lewego oczka. Ma jaskrę wtórną obu oczu, codziennie przyjmuje leki przeciw jaskrowe. Ma anomalię tarczy nerwu wzrokowego i siatkówki obu oczu, Amelka nie widzi na lewe oczko, w prawym jest krótkowidzem, jest  pod stałą kontrolą okulisty w Centrum Okulistyki Dziecięcej w Warszawie. W Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie przeszła trzy operacje rozszczepu podniebienia. Czeka ją kolejna operacja podniebienia. Amelka jeszcze nie mówi, ma niedosłuch, jest objęta opieką poradni rehabilitacji mowy i słuchu i  wielu poradni specjalistycznych.

WSPOMÓŻ NAS W WALCE O ZDROWIE AMELKI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Grochala, 1577 pomagacie nam Państwo w walce o zdrowie i przyszłość  Amelki. Będziemy wdzięczni  za wszelkie wpłaty, które pomogą nam w dalszej rehabilitacji i leczeniu.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom