Gorzkowski Dariusz

Mam na imię Darek. Mam 45 lat i jestem lekarzem weterynarii z zawodu i zmiłowania. Od maja 2012 roku, kiedy miałem wypadek na rowerze, zmagam się z nabytą niepełnosprawnością. Wskutek wypadku nastąpił uraz rdzenia kręgowego w odcinku szyjnym. W jednej sekundzie z mężczyzny aktywnego i uprawiającego intensywnie sport stałem się człowiekiem niepełnosprawnym, uzależnionymi we wszystkich aspektach życia od innych ludzi. Diagnoza była krótka- głęboki niedowład czterokończynowy, co w praktyce oznaczało, że ruszałem tylko głową.

Pierwsze miesiące intensywnej rehabilitacji oraz wielka determinacja, przyniosły efekt ponad oczekiwania lekarzy. Wychodząc ze szpitala po kilkumiesięcznym pobycie, byłem w stanie powoli, ale samodzielnie, wyjść przy pomocy balkonika. Przez kolejny rok intensywnej, codziennej i bolesnej rehabilitacji nauczyłem się chodzić o kulach i osiągnąłem kolejne etapy samodzielności w życiu codziennym. Każdy poranek to zmaganie się ze sobą, z bólem, spastyką, ograniczeniami. Ale wierzę, że ta walka ma sens i wygram. Obecnie, dzięki wsparciu moich przyjaciół, znajomych i ludzi dobrego serca, którzy przekazali 1% podatku dla mnie w roku 2013, mogę zakupić specjalne ortezy do ćwiczenia dłoni i palców. Dlatego proszę wszystkich Państwa o wsparcie finansowe, które umożliwi mi kontynuacje rehabilitacji i powrót do zdrowia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Gorzkowski 1723, pomagacie mi Państwo wrócić do zdrowia.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom