Górna Mirosława

Nazywam się Mirka Górna, mam 31 lat. Od urodzenia choruję na Rdzeniowy Zanik Mięśni (SMA). W skutek choroby przestałam poruszać się o własnych siłach i obecnie przemieszczam się jedynie na wózku. Pomimo swojej choroby i ograniczeń z nią związanych staram się żyć na tyle aktywnie, na ile mogę. Moją pasją jest sport. Trenuję strzelectwo sportowe, jako zawodniczka GZSN „Start” Gorzów Wlkp. Zdobyłam Mistrzostwo Polski w 2013 roku w konkurencji R5 (karabin pneumatyczny 60 strz. leżąc). Rdzeniowy Zanik Mięśni jest chorobą, na którą nie ma lekarstwa. Jedyne co może pomóc w utrzymaniu w miarę dobrej kondycji oraz sprawności fizycznej to stała i systematyczna rehabilitacja. Jednak ja otrzymałam jeszcze jedną szansę. Zostałam zakwalifikowana na terapię komórkami macierzystymi w Mayom Hospital, New Delhi w Indiach Podejmując się tego leczenia zyskam 80% szans na spowolnienie lub zatrzymanie postępu zaniku mięśni, a przede wszystkim szanse na znaczne zwiększenie mojej siły mięśniowej i sprawniejsze funkcjonowanie.

POMÓŻ MI W WALCE O NOWE ŻYCIE

Dlatego też zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc i wsparcie, przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Górna, 607 wspieracie mnie Państwo w mojej walce z chorobą.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom