Gontarski Wiktor

Nazywam się Wiktor Gontarski, mam 10 lat. Urodziłem się jako wcześniak w siódmym miesiącu ciąży z wagą 1600g., z wrodzoną łamliwością kości (przy najmniejszym uderzeniu moje kości rozsypują się jak potłuczona porcelana). W ciągu mojego niedługiego życia miałem wiele razy połamane ręce, co uniemożliwiało mi normalny tryb życia, jaki mają moi rówieśnicy. Postęp choroby spowodował kompresyjne złamanie kręgosłupa piersiowego i lędźwiowego, przez co muszę chodzić w gorsecie Jevetta.

Nigdy nie poznałem ,,smaku'' jazdy na rowerze, gry w piłkę oraz innych uciech dzieciństwa, tak jak moi koledzy. Pomimo swojej niepełnosprawności, staram się aktywnie uczestniczyć w codziennym życiu i dbać o sprawność fizyczną, aby być w pełni sprawnym i niezależnym.

Niestety moi rodzice nie są w stanie sprostać wydatkom związanym z rehabilitacją, badaniami i leczeniem, dlatego zwracam się z wielką prośbą do wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie finansowe.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem GONTARSKI, 1134 pomagacie mi Państwo w walce o zdrowie i sprawność.

Dziękujemy wszystkim dobrym ludziom za pomoc. Wiktor z rodzicami.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom