Goińska Paulina

Nazywam się Paulina Goińska, mam 28 lat. Od 2011 roku choruję na toczeń rumieniowaty układowy. Choroba ta ma podłoże autoimmunologiczne (przeciwciała atakują własny organizm). Głównymi objawami są silne bóle mięśni oraz stawów, opuchlizny twarzy oraz dłoni, objaw Raynauda (sinienie oraz ból dłoni, który może prowadzić do amputacji), narastające osłabienie, migreny, anemia oraz niski poziom leukocytów. Choroba może doprowadzić do zajęcia wielu narządów takich jak serce, płuca, czy nerki. Spowolnić postęp choroby można tylko poprzez specjalistyczne leki (m.in. sterydy, chemię, leczenie biologiczne) oraz rehabilitację. Niektóre leki nie są niestety refundowane, a część z nich trzeba sprowadzać z zagranicy.

Obecnie leczę się w Klinice MSWIA Warszawie – jest to jedyne miejsce w Polsce, gdzie mogę co 8 tygodni otrzymać jeden z leków. Oprócz częstych wizyt w Klinice, jestem pod stałą opieką wielu specjalistów.

W tym miejscu chciałabym serdecznie podziękować WSZYSTKIM darczyńcom z ubiegłego roku. Dzięki Państwa wsparciu mogłam skorzystać z dodatkowej rehabilitacji.

POMÓŻ MI W WALCE O LEPSZE JUTRO!

Jeśli chcecie mi Państwo pomóc w dalszym leczeniu oraz rehabilitacji, można to zrobić przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Goińska, 1944.

Z góry bardzo serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom