Goińska Paulina

Nazywam się Paulina Goińska, mam 27 lat. W 2011 r. zdiagnozowano u mnie nieuleczalną mieszaną chorobę tkanki łącznej (MCTD) – jest to połączenie tocznia oraz twardziny. Choroba ta ma podłoże autoimmunologiczne i wiąże się z nieprawidłowym funkcjonowaniem przeciwciał, które atakują własny organizm. Głównymi objawami są silne bóle mięśni oraz stawów, przykurcze zgięciowe, sztywności poranne, opuchlizny twarzy oraz dłoni, objaw Raynauda (sinienie oraz ból dłoni, który może prowadzić do martwic i amputacji), narastające osłabienie, migreny. Choroba może doprowadzić do zajęcia wielu narządów. Spowolnić postęp choroby można tylko poprzez specjalistyczne leki (m.in. sterydy, chemię, wlewy dożylne) oraz rehabilitację. Niektóre leki nie są niestety refundowane, a część z nich muszę sprowadzać z zagranicy. Bez nich nie jestem w stanie funkcjonować, wykonywać codziennych czynności. Obecnie leczę się w klinice MSWIA Warszawie – jest to jedyne miejsce w Polsce, gdzie mogę co 8 tygodniotrzymać jeden z leków. W czerwcu 2015 r. w drodze do kliniki miałam wypadek komunikacyjny, w wyniku którego doznałam urazu głowy, wstrząśnienia mózgu oraz urazu kręgosłupa. Długotrwałe przyjmowanie leków przeciwbólowych w połączeniu z lekami, które przyjmuję na stałe spowodowało pogorszenie mojego stanu zdrowia. W październiku lekarze wykryli również problem z hormonami, przez co zdiagnozowano u mnie łysienie androgenowe. Ból oraz nasilające się objawy choroby bardzo wpłynęły na moje samopoczucie psychiczne. Jestem pod stałą opieką specjalistów.  W tym miejscu chciałabym serdecznie podziękować WSZYSTKIM darczyńcom z ubiegłego roku. Dzięki Państwa wsparciu mogłam skorzystać z dodatkowej rehabilitacji.

POMÓŻ MI W WALCE O LEPSZE JUTRO!

Jeśli chcecie mi Państwo pomóc w dalszym leczeniu oraz rehabilitacji, można to zrobić przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Goińska, 1944.

Z góry bardzo serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom