Galińska Bożena

Bożena Galińska, 50 letnia pełna energii, marzeń i ambicji kobieta, kochająca mama oraz żona. Nic nie zapowiadało tragedii, jaka wydarzyła się 08.11.2008r. Po powrocie z uczelni do domu (kończyła licencjat zaocznie) gorzej się poczuła. Ogromny ból głowy, przerażenie. Szybkie poszukiwanie pomocy lekarskiej i diagnoza: pęknięty tętniak na mózgu. Operacja odbyła się 13.11.2008r. Podczas embolizacji nastąpił udar niedokrwienny mózgu z mnogimi ogniskami naczyniopochodnymi, niedowładem czterokończynowym, zaburzeniami połykania, co w konsekwencji było powodem założeniem PEG (karmienie strzykawką przez rurkę, która znajdowała się w brzuchu) ponadto afazja oraz epilepsja.

Od tego incydentu do dnia dzisiejszego Bożena walczy o powrót do normalności, ciężko ćwicząc w ośrodkach rehabilitacyjnych. Rehabilitacja czyni cuda, na obecną chwilę Bożena samodzielnie siada, próbuje chodzić przy pomocy drugiej osoby. Każdy dzień ćwiczeń to nadzieja powrotu do stanu przed incydentem. Niestety sprzęt rehabilitacyjny oraz sama rehabilitacja są bardzo kosztowne, a możliwości finansowe rodziny są bardzo ograniczone.

POMÓŻ BOŻENIE W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Galińska, 674 pomagacie jej Państwo w powrocie do zdrowia i stanu przed chorobą.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom