Dobrowolski Adam

Mam na imię Adaś i urodziłem się w październiku 2011 roku. Przez pierwszy rok byłem zdrowym dzieckiem, nic nie zapowiadało walki, która teraz mnie czeka. Walczę o to, aby samodzielnie chodzić. Ze względu na kurczowe porażenie kończyn dolnych jest mi bardzo ciężko samodzielnie się poruszać. Lekarze podejrzewają jedną z odmian bardzo rzadkiej choroby genetycznej HSP.

Jestem po szeregu hospitalizacji i rehabilitacji, ale to nie koniec mojej drogi. W 2014 roku miałem przeprowadzony prywatny zabieg usprawniający moje małe nóżki. Powrót do codzienności był bardzo trudny. Jest coraz lepiej, ale przede mną długa i kosztowna rehabilitacja, na którą moją mamę nie stać.

Jestem zdeterminowany i się nie poddaję w dążeniu do samodzielności. Wierzę w to, że przyjdzie taki dzień, kiedy będę biegał jak inne zdrowe dzieci.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Dobrowolski, 2376 pomagają mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością.

Za wszelką pomoc bardzo dziękuję

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom