Dembiński Dawid

Jesteśmy rodzicami niepełnosprawnego w stopniu znacznym Dawidka. Cierpi od urodzenia na mózgowe porażenie dziecięce, epilepsję oraz poważną i złożoną wadę wzroku. W wieku sześciu lat przeszedł operację wydłużenia ścięgien Achillesa i trzy operacje oczu. Od pierwszych tygodni jego życia prowadzimy rehabilitację. Dzięki intensywnej pracy naszej, rehabilitantów i nauczycieli, a przede wszystkim Dawida, w chwili obecnej jest on pogodną, względnie sprawną i towarzyską osobą. Dawidek czyni powolne, ale ciągłe postępy w rozwoju intelektualnym i ruchowym. Jest uczniem szkoły ogólnodostępnej ( gimnazjum ). Porusza się przy chodziku, czasami o kulach, na dłuższe spacery niestety jeszcze na wózku. Zaprzestanie nauczania, rehabilitacji oraz terapii nieuchronnie spowoduje regres i zanik już nabytych umiejętności. Dotychczas osiągnięte efekty pozwalają nam wierzyć, że Dawidek ma ogromną szansę na poprawę zdrowia oraz samodzielne życie. Do tego niezbędna jest dalsza systematyczna nauka i wszechstronna rehabilitacja, których koszty są bardzo wysokie. Ze względu na konieczność zapewnienia stałej opieki nad dzieckiem pracować może tylko jedno z nas. Dlatego też zwracamy się do Państwa jako do Ludzi Dobrej Woli, abyście pomogli nam w leczeniu, rehabilitacji naszego syna

POMÓŻ DAWIDKOWI W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Dembiński, 3672 pomagają Państwo Dawidkowi w jego codziennych zmaganiach.

Każdy przejaw zrozumienia i życzliwości jest dla nas nadzieją i pomocą w zmaganiu się z problemem, który dotknął nasze dziecko.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom