Czeladzki Adam

Nazywam się Adam Czeladzki. Jestem pilotem szybowcowym, który w 2009r. w wyniku wypadku złamał kręgosłup. Cały czas walczę o jak najpełniejszy powrót do zdrowia, ale sensem mego życia jest latanie. Od 2010r. latam na specjalnie dostosowanym jednoosobowym szybowcu. W 2011r. w RPA przeleciałem 1068 km wykorzystując tylko siły natury. Nawet dla zdrowych pilotów jest to pułap często nieosiągalny. Od czasu wypadku prawie podwoiłem mój nalot i zdobyłem wiele nagród. Można powiedzieć, że latanie "trzyma mnie przy życiu". Dlatego postanowiłem rozkręcić w Polsce latanie dla osób niepełnosprawnych i zacząć szkolić niepełnosprawnych pilotów. Udało się pozyskać przystosowany do naszych potrzeb dwuosobowy szybowiec Duo Discus.

Jest już pierwszy wyszkolony pilot z paraplegią - 14 stycznia 2015r. odebrał licencję. Jędrek Jaxa-Rożen ponownie odzyskał wiarę w siebie i dał ojcu nowy powód do dumy. Zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie szkolenia lotniczego osób niepełnosprawnych.

DODAJ NIEPEŁNOSPRAWNYM SKRZYDEŁ!

Przekazując darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Czeladzki, 358 pomagacie Państwo w zebraniu środków na szkolenie pilotów niepełnosprawnych.

Z góry dziękuję za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom