Czarny Wiktor

Wiktor urodził się wcześniakiem i ważył jedynie 600g. Przez pierwsze dwa miesiące życia oddychał dzięki respiratorowi. Następnie aż do 10 miesiąca życia był na wspomaganiu tlenowym (tzw. noskach).Przeszedł operację serduszka (zamykania bottala). Przeszedł również laseroterapię oczu (retinopatię). Stan Wiktorka długo oceniano jako ciężki, ale stabilny. Kilkukrotnie przeszedł ciężkie zapalenie płuc. Teraz jego stan jest dobry. Nasz synek wymaga stałej opieki lekarskiej, potrzebuje rehabilitacji, a co miesiąc przechodzi badania kontrolne w poradniach.

Cierpi na dysplazję oskrzelowo-płucną, zaburzenia funkcji żywieniowych, atopowe zapalenie skóry, wcześniactwo oraz osteopenię wcześniaków. Teraz ma już 3 latka, a jego masa ciała i wzrost są wielkości rocznego dziecka. Niedługo będzie miał podawane hormony wzrostu. Wiktorek bardzo długo przebywał w szpitalu, dlatego też jest bardzo opóźniony rozwojowo i wymaga stałej opieki lekarskiej oraz logopedów i psychologów. Wiktorek ma również założoną gastrostomię „peg”, przez którą jest czasami dokarmiany. Ma bardzo dużą siłę walki.

POMÓŻ WIKTOROWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Czarny, 1358 pomagają Państwo Wiktorowi mierzyć się z rzeczywistością. Serdecznie prosimy Państwa o pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom