Buczek Franciszek

Franciszek Buczek , lat 28. Od urodzenia „choruje” na Mózgowe Porażenie Dziecięce  sprzężone z upośledzeniem umysłowym w stopniu głębokim oraz  zupełny brak językowego porozumiewania się. Do codziennej egzystencji konieczna jest całodobowa pomoc rodziny. Dzięki rodzicom – ich ciężkiej pracy, oporze, walce i rehabilitacji  potrafi dzisiaj  na  bardzo krótkie dystanse poruszać się samodzielnie, na własnych nogach. Jednak na co dzień niezbędne jest korzystanie z wózka inwalidzkiego. Ze względu na częstą eksploatację  po mało korzystnej kamienistej infrastrukturze dróg wiejskich obecnego, potrzebny jest nowy, aktywny wózek.  Zakup ten będzie znacznym wsparciem dla   starszych już rodziców a tym samym dla Franciszka w  przemieszczaniu się. Zgromadzone na koncie środki pomogą także w zakupie leków oraz koniecznych na co dzień pieluchomajtek.  Marzeniem rodziców jest dalsza rehabilitacja  Franciszka, by mógł chociaż w podstawowych czynnościach uniezależnić się od pomocy osób trzecich. Jak śpiewał Stanisław Sojka :

„Na miły Bóg,.. Życie nie tylko po to jest, by brać. Życie nie po to, by bezczynnie trwać. I aby żyć siebie samego trzeba dać. „

Potrzeb Franciszka  jest wiele, dlatego też każda złotówka na pewno będzie adekwatnie i korzystnie wykorzystana oraz okaże się ułatwieniem w codziennych zmaganiach.

PROSZĘ O POMOC

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Buczek, 5295 pomagacie Państwo w codziennych zmaganiach Franciszka i jego rodziny.  Z góry serdecznie dziękujemy za Państwa życzliwość i wsparcie.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom