Bryński Bolesław

Drodzy Państwo! Nazywam się Bolesław Bryński. W wyniku mózgowego porażenia dziecięcego od urodzenia jestem człowiekiem nie w pełni sprawnym ruchowo (jeżdżę na wózku inwalidzkim). Wymagam pomocy osób trzecich prawie we wszystkich życiowych czynnościach. W latach 1987-93 studiowałem na Wydziale Filologii Polskiej Uniwersytetu Warszawskiego. W roku 1994 wraz z Piotrem Pawłowskim założyłem – i przez okres paru lat współredagowałem – dwumiesięcznik „Integracja”. Przez 3 lata współpracowałem z kwartalnikiem „Mandragora” oraz internetową gazetą „Kurier IdN”. Od roku 1999 pełnię funkcję prezesa Stowarzyszenia Osób Niepełnosprawnych i Ich Przyjaciół „Trwać w Nadziei”. Wspomniane zajęcia oraz pełnione funkcje wykonywałem i wykonuję społecznie. Piszę poezję i prozę. Jestem autorem tomików wierszy: „Granice tchu” (1996), „silny strumień światła” i „Listy do...” (2010), „Mojemu Bogu śpiewam smutnego bluesa” (2013) zbioru opowiadań pt. „Kaktusy” (2004) oraz zbioru esejów „Zrozumieć Inność” (2014). Jestem laureatem kilku Konkursów Literackich.

PROSZĘ O POMOC W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Bryński, 94 wspierają Państwo moją rehabilitację, która może zapewnić mi sprawność ruchową na dotychczasowym poziomie.

Z wyrazami szacunku.

Bolesław Bryński

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom