Borowski Hubert

Hubert Borowski urodził się 09.06.2010r. z przepukliną oponowo-rdzeniową i wodogłowiem. Pierwszą operację (zamknięcia przepukliny) przeszedł już dzień po urodzeniu, a kolejną (wszczepienia zastawki) dwa tygodnie później. Oprócz tego nasz synek ma jeszcze współistniejące wady rozwojowe, takie jak stopa końsko-szpotawa, wada prawej dłoni i pęcherz neurogenny. Dlatego Hubert wymaga naszej stałej opieki.

Z uwagi na trudności z oddawaniem moczu musi być cewnikowany co trzy godziny, a do tego zabiegu każdorazowo potrzebne są cewniki, jałowe rękawiczki, gaziki oraz środek znieczulający i dezynfekujący. Miesięczne wydatki na wszystkie przybory medyczne to ok. 450 zł. Dodatkowo, aby Hubert mógł chodzić, potrzebna jest również rehabilitacja pięć razy w tygodniu. Wiąże się to dla nas ze sporymi wydatkami, ponieważ jedna godzina rehabilitacji kosztuje 50 zł. Tata chłopca jest na rencie, a mama musiała przerwać studia, aby zaopiekować się dzieckiem. Łączny dochód rodziny według Ośrodka Pomocy Społecznej wynosi 1496,55zł. Dlatego bez pomocy ofiarnych i życzliwych ludzi Hubert nie będzie właściwie leczony i straci szansę na normalne życie.

POMÓŻ HUBERTOWI W WALCE Z CHOROBĄ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Borowski, 860 dajecie Państwo Hubertowi szansę na normalne życie. Za każdą złotówkę serdecznie dziękujemy. Rodzice Huberta.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom