Borodzicz Małgorzata i Krzysztof

Małgorzata i Krzysztof mieszkają w małej miejscowości Wiewiórki koło Górowa Iławeckiego na Mazurach. Są małżeństwem od ponad dwunastu lat. Oboje chorują na Stwardnienie Rozsiane. Poznali się w górowskim szpitalu, do którego przyjechali na rehabilitację. I tak zaczęła się ich wspólna podróż przez życie. Są stale razem, nie wyobrażają sobie tego, żeby mogli żyć oddzielnie. Mają lepsze i gorsze chwile, ale wspólnymi siłami starają się nie poddawać chorobie. Rozumieją się i wspierają. Krzysztof powtarza, że są z tej samej firmy, która nazywa się SM. Są bardzo skromnymi ludźmi, nie proszą o pomoc, cieszą się z tego co mają. Problemem jest tylko postępująca choroba, zbyt szybko postępująca choroba…

Do tej pory nie wynaleziono leku, który wyleczyłby ze Stwardnienia Rozsianego. Jest jednak nadzieja na spowolnienie postępów choroby poprzez regularną rehabilitację, która pomaga zachować resztki sprawności. Niestety jest ona bardzo kosztowna.

ŹRÓDŁEM ŻYCIA JEST MIŁOŚĆ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Borodzicz, 1228 pomagacie Państwo Gosi i Krzysiowi jak najdłużej cieszyć się samodzielnością, sobą nawzajem i swoją miłością. Więcej informacji o walce z chorobą, o miłości, o marzeniach i pasjach na: http://gosiaikrzyskontra-sm.cba.pl/

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom