Borkowski Piotr

Nazywam się Piotr Borkowski. Mam 39 lat. Od 1996 roku choruję na Reumatoidalne Zapalenie Stawów. Definicja: Reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) jest przewlekłą, zapalną, immunologicznie zależną, układową chorobą tkanki łącznej charakteryzującą się niespecyficznym, symetrycznym zapaleniem stawów, występowaniem zmian pozastawowych i powikłań układowych, prowadzącą do niepełnosprawności, kalectwa i przedwczesnej śmierci. Choroba występuje w różnym wieku, częściej u kobiet niż u mężczyzn.

Potrzebuję stałej rehabilitacji, leków biologicznych, których koszt to ok. 5 tyś. zł miesięcznie, (do 40-tego roku życia refundowane przez NFZ) oraz kortykosterydów i niesterydowych leków przeciwzapalnych. Najważniejszą sprawą jest częste uczestnictwo w specjalistycznej, długiej rehabilitacji, co podnosi moje samodzielne uczestnictwo w życiu społecznym. Mój stan zdrowia jest w zaawansowanym stadium chorobowym, ponieważ w latach 90-tych nie było leku, który mógł zahamować postęp choroby. Dlatego proszę ludzi o wielkim sercu o pomoc, każda kwota pozwoli mi na lepsze jutro.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ!

Przekazując darowiznę lub 1% podatku Fundacji AVALON z dopiskiem BORKOWSKI, 1202 pomagacie mi Państwo w walce o lepsze jutro.

Z góry dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom