Borkowska Liliana

Przez dziewięć długich miesięcy rodzice szczęśliwie oglądali zdjęcia USG swojego zdrowego dziecka. Mówiąc do brzuszka, nazywali je Kropeczką. Kropcia urodziła się 10 maja 2015 roku i otrzymała imię Lilianka. 2750g. szczęścia  i 50cm. radości.

ZDROWA dziewczynka rozwijała się jak wszystkie inne dzieci. Podnosiła główkę, przekręcała się na boki i trochę płakała. Jednak, które dziecko nie płacze? Tylko ona płakała z innego powodu. Jej główka była cięższa niż u innych dzieci. W jej główce zamieszkał nieproszony gość. Nazywa się Guz mózgu i nie jest miłym lokatorem. Dokładnie 18 października 2015 roku świat się zawalił! Szpital, operacja, chemia. Kropcia walczyła dzielnie z potworem przez 7 miesięcy. Roczek spędziła z rodzicami, dziadkami i rodziną. Była szczęśliwa. Zdmuchnęła świeczkę na torcie. Wróżyła na przyszłość. A potem znów szpital. Rezonans i kolejny cios. Lekarze w Polsce poddali się. Rodzice zabrali swoje Serduszko do domu, ale nie poddali się. Szukali ratunku. Lila też nie zamierzała się poddawać. I teraz znalazła się szansa. Lek sprowadzany z Berlina. Leczenie jest prywatne i bardzo kosztowne. Rodzice nigdy nie prosili o pieniądze, zawsze prosili o modlitwę. Bóg modlitw wysłuchał i znalazł leczenie, ale pieniążki muszą zebrać sami. Możemy jednak stworzyć Armię złotych serduszek, które pomogą Lili w walce o życie.

Patrząc w śliczne oczy Lilusi, widzisz siłę i moc. Ona walczy mimo wszystko. Ma kochających rodziców, dziadków, ciocie i wujków. Ty też możesz być "ciocią" lub "wujkiem".

Razem wyleczymy Lilę z raka, a lokator w jej główce dostanie wypowiedzenie najmu.

DOBRO PODAROWNE KOMUŚ WRACA ZAWSZE ZE ZDWOJONĄ SIŁĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Borkowska, 4892 pomagacie Państwo w codziennych zmaganiach Liliany. Dziękujemy - Rodzice

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom