Bogucka Julia

Julia urodziła się w 36 tyg. ciąży (z 5 pkt. w skali Apgar), z wieloma wadami wrodzonymi układu pokarmowego, wydalniczego i moczowo-płciowego. Kilka godzin po urodzeniu przeszła pierwszą operację z podejrzeniem przetrwałego steku wyłaniając tym samym kolostomię i vaginostomię (Hydrocolpos). Rozpoznano też całkowity brak funkcji wydalniczej nerki lewej i zmiany pozapalne w nerce prawej. Po pierwszych urodzinach Julia przeszła operację rekonstrukcji jamy brzusznej i układu wydalniczego oraz moczowo-płciowego. W wieku 19-miesięcy zamknięto jej kolostomię i vaginostomię dając tym szansę funkcjonowania w społeczeństwie bez środków pomocniczych w kolostomii. Na dzień dzisiejszy Julia nadal jest pod opieką wielu specjalistów i wymaga regularnych badań, co wiąże się z wizytami i dojazdami do szpitali. Do tego zakup leków i środków higieny, specjalistyczna dieta, bez czego nie jest w stanie normalnie funkcjonować. Na co dzień jest bardzo wesołą dziewczynką, która przeszła już bardzo dużo, jednak nie daje tego po sobie poznać.

POMÓŻ JULII W WALCE Z CHOROBĄ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Bogucka, 5172 pomagacie Państwo Julii mierzyć się z rzeczywistością.

Za wszelką okazaną pomoc i życzliwość serdecznie dziękujemy. - Julia wraz z rodzicami.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom