Bogdanowicz Andrzej

Mam na imię Andrzej. Od ponad 30 lat choruję na stwardnienie rozsiane. Potem dołączyły cukrzyca, ataksja rdzeniowo - móżdżkowa, na koniec zespół bezdechu sennego. Od wielu lat poruszam się na wózku inwalidzkim. SM i Ataksja powoduje brak koordynacji ruchowej kończyn dolnych i górnych, kłopoty z równowagą, problemy z mową. Z tygodnia na tydzień choroba postępuje. Mimo choroby i wielu problemów przez ostatnich 20 lat aktywnie działałem na rzecz chorych i ich rodzin, pomagając w różnych sferach życia, jak również w walce z chorobą i jej skutkami. Od 5 lat prowadzę radio internetowe „Wichrowe Wzgórze” adresowane do osób chorych i niepełnoprawnych. Przyszedł czas by pomóc sobie, gdyż stan mojego zdrowia ulega znacznemu pogorszeniu, obecnie muszę spać w aparacie tlenowym. Potrzebuję stałej rehabilitacji i sprzętu, niezbędnego do w miarę normalnego funkcjonowania. Mimo wszystko jestem bardzo pogodnym człowiekiem i staram się pomóc każdemu, zawsze mam serce wrażliwe i otwarte na potrzeby innych, którym chciałbym zawsze pomagać i zmieniać ich świat.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Bogdanowicz, 3652 pomagacie mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.

Z góry dziękuję za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom