Biegański Łukasz

Mam na imię Łukasz. Mam 27 lat. Moja choroba postępowała przez wiele lat, a lekarze nie umieli postawić diagnozy. Od pięciu lat wiem, że to wyjątkowo rzadka choroba - neurologiczna postać zespołu Behceta. Praktycznie jestem niewidomy, odróżniam dzień od nocy już tylko jednym okiem. Zmiany neurologiczne w moim mózgu powodują, że mam padaczkę, paraliż spastyczny kończyn górnych, a zaburzenia kończyn dolnych powodują, że chodzę z wielkim trudem. Mam zaburzenia równowagi, trudności z mową.

Od pięciu lat jestem pod opieką jednego z warszawskich szpitali, który jako jedyny w Polsce podjął się leczenia. Mimo tego choroba znacznie wolnej, ale nadal postępuje. Lekarze proponują mi leczenie biologiczne, które w przypadku mojej choroby nie jest refundowane przez NFZ. Muszę też mieć nieustanną rehabilitację. Zmiany w mózgu są nieodwracalne. Jem, piję i poruszam się już tylko przy pomocy innych osób. Potrzebuję również przyborów, które ułatwią mi życie jako osobie niewidomej.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Biegański, 880 pomagają mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.

Z góry dziękuję za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom