Biedroń Agnieszka

Mam na imię Agnieszka. Na stwardnienie rozsiane choruję od 2011 roku. Zaczęło się od zapalenia nerwu wzrokowego, czego objawem były zaburzenia widzenia. Wówczas po raz pierwszy byłam hospitalizowana. Niestety zaburzenia widzenia częściowo pozostały do dzisiaj. Kolejny pobyt w szpitalu nastąpił z powodu drętwienia kończyn dolnych, innym razem powodem były zaburzenia równowagi. Pojawił się również rzut w rdzeniu kręgowym co powodowało bóle neuropatyczne. Z każdym rzutem choroba pozostawia po sobie ślad w postaci dysfunkcji wielu czynności organizmu. Miesięczny koszt leków jest dla mnie nieosiągalny. Aby móc w miarę normalnie funkcjonować potrzebna jest regularna rehabilitacja. W moim przypadku odbywa się ona jedynie w warunkach domowych, bez rehabilitanta. Stwardnienie rozsiane (SM) to choroba przewlekła, nieuleczalna i autoagresywna, dlatego ważne jest aby nie dopuszczać do żadnych infekcji czy stanów zapalnych. A to wiąże się z kolejnym kosztem wizyt u lekarzy specjalistów. 1% to szansa dla mnie, aby jak najdłużej chodzić i widzieć.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Biedroń, 3198 dają mi Państwo szansę na prawdziwą, indywidualną rehabilitację dostosowaną do mojego stanu zdrowia oraz na zakup niezbędnych leków i sprzętu. To również szansa dla moich dzieci, aby jak najdłużej mogły cieszyć się sprawną mamą.

Z góry dziękuję za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom